Aktiviteter

På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unikt för scouting.

Scoutmetoden

Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande.

På Scouternas webbplats kan du läsa om scoutmetodens sju olika delar. »

Scouternas Aktivitetsbank

Scouterna har en egen Aktivitetsbank där alla kan hitta roliga aktiviteter för olika åldrar och med olika teman.

Hitta aktiviteter i Aktivitetsbanken. »

Hajker och läger

Att åka på läger eller hajk med sin patrull eller avdelning är ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. Varje avdelning i vår kår åker på 2-3 hajker (1-2 övernattningar/hajk) varje år. På sommaren brukar vi åka på ett större läger tillsammans med andra kårer.

Prata med din ledare om du vill veta vilka läger och hajker det planeras för under terminen.

Utrustningslista för läger och hajker

Varje läger/hajk har sin egen utrustningslista som följer med inbjudan. Några saker som är bra att ha är sovsäck, liggunderlag, underställ, stövlar/kängor, kniv (om man har knivbevis), tallrik, kåsa och bestick samt regnkläder.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »